24 uur Informatie

Wanneer
Van vrijdag 28 april t/m zaterdag 29 april 2023 uur

Afstanden
42 km (marathon), 80 km, 100 km en 106 km

Aanmeld- en finishlocatie
Zwincollege, Baljuw Veltersweg, Oostburg

Tijden
42 km: van zaterdag 29 april 8:00 uur t/m zaterdag 29 april 19:00 uur
80 km: van vrijdag 28 april 19:00 uur t/m zaterdag 29 april 15:00 uur
100 km: van vrijdag 28 april 19:00 uur t/m zaterdag 30 april 19:00 uur
106 km: van vrijdag 29 april 19:00 uur t/m zaterdag 30 april 19:00 uur

Voor nadere info
Secretariaat 24 uur Oostburg

24 uur Oostburg
De 24 uur Oostburg was in het verleden hét fietsevenement in Oostburg dat 24 uur duurde. Opgepakt door een aantal enthousiaste wandelaars, onder auspiciën van de lokale wandelvereniging Voor de Wind, is de naamsbekendheid in ere gehouden en wordt nu aangeboden als een wandeltocht van 42, 80, 100 of 106 kilometer door West-Zeeuws Vlaanderen. Voor de Wind heeft al vele jaren ervaring met het organiseren van wandeltochten vanuit de verschillende dorpskernen in de regio. Op basis van deze ervaring en kennis is een een gevarieerde wandeltocht is ontstaan. De tocht gaat door het afwisselend landschap waar de regio bekend om is: door polders, over dijken met knotwilgen, langs kreken, over duinpaden langs Westerschelde en Noordzee en door authentieke dorpen.

Inschrijven
Vanaf 1 december 2022 online via de website http://www.wvvoordewind.nl/24-uur-inschrijving/
Sluitingsdatum is 17 april 2023.
U dient het inschrijfgeld € 17,50 (42 km) / € 35,00 (80 km, 100 km en 106 km) over te maken tijdens de inschrijving. Na betaling ontvangt u een bevestigingsmail. Door betaling van het inschrijfgeld geeft u tevens aan akkoord te gaan met het reglement van de wandeltocht, dat op de website staat vermeld.
Bij het door omstandigheden niet doorgaan van het evenement wordt het inschrijfgeld teruggeboekt. Van dit bedrag wordt € 2,50 administratie- en organisatiekosten achtergehouden.

Marathon
Inschrijven 42 km is ook op de dag zelf mogelijk. Dan ontvangt u onderweg geen consumpties en achteraf geen aandenken.

Inschrijfkaarten ophalen
Inschrijfkaarten voor de 80 km, 100 km en 106 km zijn op vrijdag 28 april vanaf 16:00 uur af te halen bij de aanmeldlocatie op vertoon van de bevestigingsmail. De deelnemers aan de 42 km kunnen op zaterdag 29 april vanaf 7:00 uur de inschrijfkaarten ophalen. De aanmeldlocatie is het Zwincollege, Baljuw Veltersweg te Oostburg. De inschrijfkaart is tevens stempelkaart.

Veiligheid
De 80 km, 100 km en 106 km starten om 19:00 ’s avonds en wandelen in de nacht. Het is verplicht om tijdens deze nachtelijke uren een reflecterende hesje en zaklamp/headlight te gebruiken zodat u zichtbaar bent voor de medeweggebruikers!!

Bereikbaarheid locatie
Oostburg ligt centraal in West-Zeeuws Vlaanderen en is vanuit Nederland per auto bereikbaar via de Westerscheldetunnel. Bij de aanmeld locatie is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Komt u met het openbaar vervoer vanuit Nederland dan kunt u de trein nemen tot Vlissingen, daarna met de Westerschelde Ferry oversteken naar Breskens, waar u op het Veerplein lijn 42 neemt richting Brugge. U stapt uit bij halte Ziekenhuis Oostburg. Vanuit Terneuzen kunt u met lijn 1 naar Oostburg reizen en eveneens bij halte Ziekenhuis Oostburg uitstappen.
Deelnemers die uit België met eigen vervoer komen kunnen via de grens met Nederland passeren bij Terneuzen, Eede of Sluis. Met het openbaar vervoer kunt u vanuit Brugge lijn 42 richting Breskens nemen van het NMBS-station en uitstappen bij halte Ziekenhuis Oostburg.
Vanaf halte Ziekenhuis Oostburg is het 5 minuten wandelen naar de aanmeld locatie Zwincollege.

Verzorging
Inclusief aanmeld- en finish locatie zijn er 15 verzorgings- c.q. stempelposten. Bij het aanmelden ontvangt u consumptiebonnen, die u op elke locatie kunt inleveren tegen koffie, thee, water, broodjes of frisdrank. Als iets anders wenst of uw consumptiebonnen zijn besteed kan u consumpties kopen. Op de grote rustpost bij de 80 km, 100 km en 106 km halverwege de wandeltocht in Breskens krijgt u een warme maaltijd aangeboden. Wilt u bij uw inschrijving vermelden of u van deze warme maaltijd gebruik wenst te maken? Er kan ook gekozen worden uit een vegetarische maaltijd.
Bij de aanmeld locatie kunt u een tas meegeven die naar rus locatie Breskens wordt vervoerd. Bij terugkomst in Oostburg zorgen we er voor dat uw tas hier terug is.
Op verschillende verzorgingsposten maar ook onderweg is EHBO aanwezig.
Op alle verzorgingsposten zijn toiletten dus we verzoeken u niet onderweg uw behoefte te doen. Op de finish locatie bestaat de mogelijkheid u op te frissen.

Wandeltocht
De wandeltocht van 100/106 km wordt binnen 24 uur wandelend afgelegd, de 80 km wordt binnen 20 uur gewandeld en voor de 42 km krijgt u 11,5 uur de tijd. Nordic Walking is toegestaan op voorwaarde dat andere wandelaars er geen last van ondervinden. De route is vanwege de vele onverharde paden ongeschikt voor rolstoelgebruikers.

Aansprakelijkheid
Deelname is geheel op eigen risico. Wandelvereniging Voor de Wind kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ziekte, ongevallen, diefstal, verlies en/of andere schade tijdens de wandeltocht.

Herinnering
Elke wandelaar ontvangt na afloop een aandenken. Dit aandenken is bij het inschrijfgeld inbegrepen.