24 uur lange afstanden

Wanneer
Op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april 2024 uur

Afstanden
80 km (Kennedymars/Trailwalk), 100 km (Trailwalk) en 106 km (Long Distance Walk/Trailwalk)

Aanmeld- en finishlocatie
Sportcomplex de Eenhoorn
Baljuw Veltersweg 15
Oostburg
Route

Startlocatie
Raadhuisplein, Oostburg

Tijden
80 km: van vrijdag 26 april 19:00 uur t/m zaterdag 27 april 15:00 uur
100 km: van vrijdag 26 april 19:00 uur t/m zaterdag 27 april 19:00 uur
106 km: van vrijdag 26 april 19:00 uur t/m zaterdag 27 april 19:00 uur

Voor nadere info
Secretariaat 24 uur Oostburg

24 uur Oostburg
De 24 uur Oostburg was in het verleden hét fietsevenement in Oostburg dat 24 uur duurde. Opgepakt door een aantal enthousiaste wandelaars, onder auspiciën van de lokale wandelvereniging Voor de Wind, is de naamsbekendheid in ere gehouden en wordt nu aangeboden als een wandeltocht van 80, 100 of 106 kilometer door West-Zeeuws Vlaanderen. De tocht gaat door het afwisselend landschap waar de regio bekend om is: door polders, over dijken met knotwilgen, langs kreken, over duinpaden langs Westerschelde en Noordzee en door authentieke historische dorpen.

Voor de wandelaar is er elke 10 kilometer een verzorgde rustpost met eten, drinken en versnapering, zoals komkommer, tomaat, yoghurt, gekookt ei, nootjes, bouillon, vruchtensap, banaan, sinaasappel, Sultana’s, Candybar, chips. Halfweg de wandeltocht (50 km) wordt er voor een warme maaltijd gezorgd. Naar deze locatie wordt de bagage met kleding en andere benodigdheden gebracht die op de startlocatie is afgegeven. Op deze rustpost is het niet mogelijk om te douchen, maar dit is wel in de finish locatie. Hier zijn douches beschikbaar en is de mogelijkheid om de benen te masseren na deze uitdagende wandeltocht.

Inschrijven
Vanaf 11 november 2023 online via de website http://www.wvvoordewind.nl/24-uur-inschrijving/
Sluitingsdatum is maandag 8 april 2024.
U dient het inschrijfgeld € 35,00 voor leden en € 40,00 voor niet-leden over te maken tijdens de inschrijving. Na betaling ontvangt u een bevestigingsmail. Door betaling van het inschrijfgeld geeft u tevens aan akkoord te gaan met het reglement van de wandeltocht, dat op de website staat vermeld.
Bij het door omstandigheden niet doorgaan van het evenement wordt het inschrijfgeld teruggeboekt. Van dit bedrag wordt € 2,50 administratie- en organisatiekosten achtergehouden.

Training
Heb je zin om mee te doen en ben je opzoek naar een trainingsschema? Wandelsport Vlaanderen heeft
verschillende trainingsschema’s opgesteld. Je hebt de keuze uit verschillende schema’s waarmee je goed voorbereid aan de start verschijnt.
De schema’s zijn vooral bedoeld als een leidraad. Je kiest zelf op welke dagen je de trainingen doet, maar zorg er wel voor dat je minimum één dag rust hebt tussen twee trainingen. We raden je ook aan om de lange wandelingen in het weekend te doen want dan ben je het meest uitgerust en kan je voor jezelf het meest geschikte moment kiezen.

Inschrijfkaarten ophalen
Inschrijfkaarten voor de 80 km, 100 km en 106 km zijn op vrijdag 26 april vanaf 16:00 uur af te halen bij de aanmeldlocatie op vertoon van de bevestigingsmail. De aanmeldlocatie is het Sporthal Eenhoorn, Baljuw Veltersweg te Oostburg. De inschrijfkaart is tevens stempelkaart.

Veiligheid
De 80 km, 100 km en 106 km starten om 19:00 ’s avonds en wandelen in de nacht. Het is verplicht om tijdens deze nachtelijke uren een reflecterende hesje en zaklamp/headlight te gebruiken zodat u zichtbaar bent voor de medeweggebruikers!!

Bereikbaarheid locatie
Oostburg ligt centraal in West-Zeeuws Vlaanderen en is vanuit Nederland per auto bereikbaar via de Westerscheldetunnel. Bij de aanmeldlocatie is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Komt u met het openbaar vervoer vanuit Nederland dan kunt u de trein nemen tot Vlissingen om de reis voor te zetten met de Westerschelde Ferry naar Breskens. Op het Veerplein staat buslijn 42 richting Brugge waar U uitstapt bij halte Ziekenhuis Oostburg. Vanuit Terneuzen kunt u met buslijn 1 naar Oostburg reizen en eveneens bij halte Ziekenhuis Oostburg uitstappen.
Deelnemers die uit België met eigen vervoer komen kunnen via de grens met Nederland passeren bij Terneuzen, Eede of Sluis. Met het openbaar vervoer kunt u vanuit Brugge buslijn 42 richting Breskens nemen van het NMBS-station en uitstappen bij halte Ziekenhuis Oostburg.
Vanaf halte Ziekenhuis Oostburg is het 5 minuten wandelen naar de aanmeldlocatie.

Verzorging
Inclusief aanmeld- en finish locatie zijn er 14 verzorgings- c.q. stempelposten. Bij het aanmelden ontvangt u consumptiebonnen, die u op stemellocatie kunt inleveren tegen koffie, thee, water, broodjes of frisdrank. Deze zijn niet geldig op aanmeld- en finishlocatie. Als iets anders wenst of uw consumptiebonnen zijn besteed kan u consumpties kopen. Op de grote rustpost bij de 80 km, 100 km en 106 km halverwege de wandeltocht krijgt u een warme maaltijd aangeboden. Wilt u bij uw inschrijving vermelden of u van deze warme maaltijd gebruik wenst te maken? Er kan ook gekozen worden uit een vegetarische maaltijd.
Bij de aanmeldlocatie kunt u een tas meegeven die naar rust locatie wordt vervoerd. Bij terugkomst in Oostburg zorgen we er voor dat uw tas hier terug is.
Op verschillende verzorgingsposten maar ook onderweg is EHBO aanwezig.
Op alle verzorgingsposten zijn toiletten dus we verzoeken u niet onderweg uw behoefte te doen. Op de finish locatie bestaat de mogelijkheid u op te frissen of te douchen.

Wandeltocht
De wandeltocht van 100/106 km wordt binnen 24 uur wandelend afgelegd en de 80 km wordt binnen 20 uur gewandeld. Nordic Walking is toegestaan op voorwaarde dat andere wandelaars er geen last van ondervinden. De route is vanwege de vele onverharde paden ongeschikt voor rolstoelgebruikers.

Aansprakelijkheid
Deelname is geheel op eigen risico. Wandelvereniging Voor de Wind kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ziekte, ongevallen, diefstal, verlies en/of andere schade tijdens de wandeltocht.

Herinnering
Elke wandelaar ontvangt na afloop een aandenken. Dit aandenken is bij het inschrijfgeld inbegrepen.