Zelf wandelen

Voor de Wind heeft naast de avondvierdaagse, wandeltocht en lange afstanden ook wandelingen die gelopen kunnen worden wanneer het jezelf uitkomt. Veel plezier!

Margriettochten

Afgelopen jaren zijn vanuit “Voor de Wind” margriettochten aan de hand van het wandelnetwerk uitgezet. Vanuit een startlocatie heeft drie lussen gemaakt met in iedere wandellus een rustlocatie. Deze wandeltochten kunnen op elk tijdstip door iedereen gewandeld worden. Je kan zelf bepalen hoeveel lussen en wanneer ze gemaakt worden. Vanuit de volgende plaatsen zijn margriettochten uitgezet:
Margriettocht Aardenburg
Margriettocht Biervliet
Margriettocht Cadzand
Margriettocht Nieuwviet
Margriettocht Sint Kruis
Margriettocht Sluis

Wandelrouteplanner (VVV)

Wandelvereniging Voor de Wind helpt samen met Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) mee aan het onderhoud van het wandelnetwerk in de regio. Het unieke van dit wandelnetwerk is dat het aansluit op de wandelnetwerken van de omliggende provincies, maar ook op de Vlaamse knooppuntenroutes. VVV-Zeeland heeft van dit netwerk met wandelroutes tussen knooppunten een routeplanner gemaakt. Op de website van VVV-Zeeland kan je zelf een route maken. Veel plezier.

Wil je zelf geen route maken, op de website van VVV-Zeeland staan ook uitgezette routes. Keuze genoeg.

Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.

Iedere wandeling is voorzien van routebeschrijving, topografische wandelkaart en GPS-track. Meer over deze wandelingen is de te vinden op de website Groene Wissels.

Rondje Zeeuws-Vlaanderen

Tijdens 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen is een wandeltocht van meer dan 200 km uitgezet. Deze wandeling bestaat uit 31 trac├ęs, die zijn gemaakt aan de hand van het wandelknooppuntennetwerk in Zeeuws-Vlaanderen. Aan ieder begin- en eindpunt is gelegenheden waar iets kan worden gedronken. Op deze locatie is ook een parking voor een auto. Meer van deze uitdagende wandeling is te vinden onder Rondje Zeeuws-Vlaanderen.