Club info

Welkom bij wandelvereniging Voor de Wind

In 2010 is het idee geopperd om een wandelvereniging op te richten. Al vlug was de club met de naam  “Voor de Wind” een feit. Deze naam grijpt terug op ons landje apart: het vlakke land waar bijna altijd een briesje staat.

Het eerste jaar kunnen we terugkijken op een succes met grote opkomst tijdens de Wandeltochten die we organiseren. Ook mensen uit de regio missen een wandelclub en sloten zich aan bij Voor de Wind. De vereniging werd groter en er werden meer activiteiten georganiseerd. In de winter kwam de snerttocht voor de leden er bij. Lekker na een paar wandelen met de club als een afsluiter een lekkere warme kop soep.

Door leden is het initiatief genomen om een avondwandeling te organiseren. Sindsdien wordt enkele malen per jaar op een doordeweekse avond een wandeling georganiseerd. Deze wordt afgesloten met een bakje koffie of andere consumptie.

Na enkele jaren werd het idee uitgewerkt om het seizoen af te sluiten met een wandeltocht voor de leden. Aansluitend wordt voor een heerlijke maaltijd gezorgd. Dit evenement is een jaarlijkse traditie geworden.

Naast onze eigen wandeltochten bezoeken we ook wandelingen van andere verenigingen. Een paar keer per jaar organiseren we een busreis naar een wandeltocht in Nederland of België. Op deze manier leer je ook andere streken te voet kennen.

Ook voor de kleine wandelaar is er plaats in de vereniging. Jaarlijks organiseren we in het voorjaar Avondvierdaagse. In verschillende plaatsen in de regio wordt vier dagen achter elkaar gewandeld. Elke dag een andere route. De wandeltocht start in de avonduren. Er kan gekozen worden tussen 5 en 10 kilometer per avond. Er is zelfs een avondvierdaagse die ook een 15 kilometer tocht heeft. Meer hierover kan je lezen onder Avondvierdaagse.

Enkele jaren geleden kreeg een groep leden het idee om een lange afstand wandeltocht. Dit jaar wordt de derde editie van 24 uur Oostburg georganiseerd. Het gaat hierbij om afstanden van 80, 100 en 106 kilometer. Het doel is om binnen 24 uur een van deze afstanden af te leggen. Op vrijdagavond om 19:00 uur wordt vanuit Oostburg gestart om voor zaterdagavond 19:00 uur binnen te zijn. Meer informatie staat onder 24-uur Oostburg.

Naast de georganiseerde wandeltochten zijn er ook andere routes. Deze zijn het hele jaar door te lopen en zijn bewegwijzerd. Onder Zelf wandelen staan verschillende wandelingen in diverse vormen. Voor elk wat wils.