24 uur Informatie

Wanneer
Van vrijdag 29 april t/m zaterdag 30 april 2022 uur

Afstanden
42 km (marathon), 100 km en 106 km (Long Distance Walkers)

Aanmeld- en finishlocatie
Zwincollege, Baljuw Veltersweg, Oostburg

Tijden
42 km: van zaterdag 30 april, 8:00 uur t/m zaterdag 30 april, 19:00 uur
100 km: van vrijdag 29 april, 19:00 uur t/m zaterdag 30 april, 19:00 uur
106 km: van vrijdag 29 april, 19:00 uur t/m zaterdag 30 april, 19:00 uur

Voor nadere info
Secretariaat 24 uur Oostburg

24 uur Oostburg
De 24 uur Oostburg was in het verleden hét fietsevenement in Oostburg dat 24 uur duurde. Opgepakt door een aantal enthousiaste wandelaars, onder auspiciën van de lokale wandelvereniging Voor de Wind, is de naamsbekendheid in ere gehouden en wordt nu aangeboden als een wandeltocht van 42, 100 of 106 kilometer door West-Zeeuws Vlaanderen. Wandelvereniging Voor de Wind heeft al vele jaren ervaring met het organiseren van wandeltochten vanuit de verschillende dorpskernen in West-Zeeuws Vlaanderen. Op basis van deze ervaring en kennis zijn de wandelingen als het ware aan elkaar geknoopt, waaruit een gevarieerde wandeltocht is ontstaan. De tocht gaat door het afwisselend landschap waar West-Zeeuws Vlaanderen bekend om is: polders, duinen, kreken, over de duinpaden langs de Westerschelde en Noordzee en door authentieke dorpen.

Inschrijven
Vanaf 1 december 2021, 00:01 online via de website http://www.wvvoordewind.nl/24-uur-inschrijving/
Sluitingsdatum is 17 april 2022.
U dient het inschrijfgeld van € 17,50 (42 km) / € 35,00 (100 km en 106 km) over te maken tijdens de inschrijving. Na betaling ontvangt u een bevestigingsmail. Door betaling van het inschrijfgeld geeft u tevens aan akkoord te gaan met het reglement van de wandeltocht, dat op de website staat vermeld.
Bij het door omstandigheden niet doorgaan van het evenement wordt het inschrijfgeld teruggeboekt. Van dit bedrag wordt € 2,50 administratie- en organisatiekosten achtergehouden.
Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk.

Inschrijfkaarten ophalen
Inschrijfkaarten voor de 100 km en 106 km zijn op vrijdag 29 april vanaf 16:00 uur af te halen bij de aanmeldlocatie op vertoon van de bevestigingsmail. De deelnemers aan de 42 km kunnen op zaterdag 30 april vanaf 7:00 uur de inschrijfkaarten ophalen. De aanmeldlocatie is het Zwincollege, Baljuw Veltersweg te Oostburg. De inschrijfkaart is tevens stempelkaart.

Veiligheid
De 100 km en 106 km starten om 19:00 ’s avonds en wandelen in de nacht. Het is verplicht om tijdens deze nachtelijke uren een reflecterende hesje en zaklamp/headlight te gebruiken zodat u zichtbaar bent voor de medeweggebruikers!!

Coronamaatregelen
Wij houden ons aan de maatregelen die op het moment van het evenement gelden. Deze zijn terug te vinden op de website Coronaregels voor evenementen van de Nederlandse overheid.

Bereikbaarheid locatie
Oostburg ligt centraal in West-Zeeuws Vlaanderen en is vanuit Nederland per auto bereikbaar via de Westerscheldetunnel. Bij de aanmeldlocatie is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Komt u met het openbaar vervoer vanuit Nederland dan kunt u de trein nemen tot Vlissingen, daarna met de Westerschelde Ferry oversteken naar Breskens, waar u op het Veerplein lijn 42 neemt richting Brugge. U stapt uit bij halte Ziekenhuis Oostburg. Vanuit Terneuzen kunt u met lijn 1 naar Oostburg reizen en eveneens bij halte Ziekenhuis Oostburg uitstappen.
Deelnemers die uit België met eigen vervoer komen kunnen o.a. de grens met Nederland passeren bij Terneuzen, Eede of Sluis. Met het openbaar vervoer kunt u vanuit Brugge lijn 42 richting Breskens nemen van het NMBS-station en uitstappen bij halte Ziekenhuis Oostburg.
Vanaf halte Ziekenhuis Oostburg is het 5 minuten wandelen naar de aanmeldlocatie Zwincollege.

Verzorging
Inclusief aanmeld- en finishlocatie zijn er 13 verzorgings- c.q. stempelposten. Bij het aanmelden ontvangt u consumptiebonnen, die u op elke locatie kunt inleveren tegen koffie, thee, water, broodjes of frisdrank. Als iets anders wenst of uw consumptiebonnen zijn besteed kan u consumpties kopen. Op de grote rustpost bij de 100 km en 106 km halverwege de wandeltocht in Breskens krijgt u bij het inleveren van een maaltijdbon een warme maaltijd aangeboden. Wilt u bij uw inschrijving vermelden of u van deze warme maaltijd gebruik wenst te maken? Er kan ook gekozen worden uit een vegetarische maaltijd.
Bij de aanmeldlocatie kunt u een tas meegeven die naar rustlocatie Breskens wordt vervoerd. Bij terugkomst in Oostburg zorgen we er voor dat uw tas hier terug is.
Op verschillende verzorgingsposten maar ook onderweg is EHBO aanwezig.
Op alle verzorgingsposten zijn toiletten dus we verzoeken u niet onderweg uw behoefte te doen. Op de finishlocatie bestaat de mogelijkheid u op te frissen.

Wandeltocht
De wandeltocht van 100/106 km wordt binnen 24 uur wandelend afgelegd, voor de 42 km krijgt u 11 uur de tijd. Nordic Walking is toegestaan op voorwaarde dat andere wandelaars er geen last van ondervinden. De route is vanwege de vele onverharde paden ongeschikt voor rolstoelgebruikers.

Aansprakelijkheid
Deelname is geheel op eigen risico. Wandelvereniging Voor de Wind kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ziekte, ongevallen, diefstal, verlies en/of andere schade tijdens de wandeltocht.

Herinnering
Elke wandelaar ontvangt na afloop een aandenken. Dit aandenken is bij het inschrijfgeld inbegrepen. De wandelaars die de 106 kilometer hebben afgelegd kunnen een stempel krijgen van Long Distance Walker organisatie.