24 uur Informatie *

Wanneer
Van vrijdag 24 april 2020 tot zaterdag 25 april 2020 uur

Afstanden
50 km, 100 km en 106 km voor de Long Distance Walkers

Aanmeld- en finishlocatie
Zwincollege, Baljuw Veltersweg, Oostburg

Tijden
50 km: van zaterdag 25 april, 7:00 uur tot zaterdag 25 april, 19:00 uur
100 km: van vrijdag 24 april, 19:00 uur tot zaterdag 25 april, 19:00 uur
106 km: van vrijdag 24 april, 19:00 uur tot zaterdag 25 april, 19:00 uur

Voor nadere info
Secretariaat 24 uur Oostburg

24 uur Oostburg
De 24 uur Oostburg was in het verleden hét fietsevenement in Oostburg dat 24 uur duurde. Opgepakt door een aantal enthousiaste wandelaars, onder auspiciën van de lokale wandelvereniging Voor de Wind, is de naamsbekendheid in ere gehouden en omgezet in de 24 uur Oostburg en wordt nu aangeboden als een wandeltocht van 50, 100 of 106 kilometer dwars door West-Zeeuws Vlaanderen. Wandelvereniging Voor de Wind heeft al vele jaren ervaring met het organiseren van wandeltochten vanuit de verschillende dorpskernen in West-Zeeuws Vlaanderen. Op basis van deze ervaring en kennis zijn de wandelingen als het ware aan elkaar geknoopt, waaruit een gevarieerde wandeltocht is ontstaan. De tocht gaat door het afwisselend landschap waar West-Zeeuws Vlaanderen bekend om is: polders, duinen, kreken, een flink stuk in de nacht voert over de duinpaden grenzend aan de Westerschelde, waar schepen de wandeling bijlichten, en bij daglicht door authentieke dorpen.

Inschrijven
Vanaf 11 november 2019, 11:11 online via de website http://www.wvvoordewind.nl/24-uur-inschrijving/
Sluitingsdatum is 16 april 2020.
U dient het inschrijfgeld van €17,50 (50 km) / € 35,00 (100 km en 106 km) over te maken op NL36 RABO 0157 5983 14 ten name van Wandelvereniging Voor de Wind te Oostburg. Na betaling ontvangt u een bevestigingsmail.
Door betaling van het inschrijfgeld geeft u tevens aan akkoord te gaan met het reglement van de wandeltocht, dat op de website staat vermeld.
Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk.

Inschrijfkaarten ophalen
Inschrijfkaarten voor de 100 km en 106 km zijn op vrijdag 24 april vanaf 16:00 uur af te halen bij de aanmeldlocatie op vertoon van de bevestigingsmail. De 50 km kan deze op zaterdag 25 april vanaf 6:00 uur ophalen. De aanmeldlocatie is het Zwincollege, Baljuw Veltersweg te Oostburg. De inschrijfkaart is tevens stempelkaart.

Bereikbaarheid locatie
Oostburg ligt middenin West-Zeeuws Vlaanderen en is vanuit Nederland per auto bereikbaar via de Westerscheldetunnel. Bij de aanmeldlocatie is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Komt u met het openbaar vervoer vanuit Nederland dan kunt u de trein nemen tot Vlissingen, daarna met de Westerschelde Ferry oversteken naar Breskens, waar u op het veerplein bus 42 neemt richting Brugge. U stapt uit bij halte Ziekenhuis Oostburg. Vanuit Terneuzen kunt u met bus 1 naar Oostburg reizen en eveneens bij halte Ziekenhuis Oostburg uitstappen.
Deelnemers die uit België met eigen vervoer komen kunnen o.a. de grens met Nederland passeren bij Terneuzen, Eede of Sluis. Met het openbaar vervoer kunt u vanuit Brugge bus 42 richting Breskens nemen bij het NMBS-station of op ‘t Zand, uitstappen bij halte Ziekenhuis Oostburg. Vanaf halte Ziekenhuis Oostburg is het 5 minuten lopen naar de aanmeldlocatie.

Verzorging
Inclusief aanmeld- en finishlocatie zijn er 13 verzorgings- c.q. stempelposten. Bij het aanmelden ontvangt u consumptiebonnen, die u op elke locatie kunt inleveren tegen koffie, thee, water, broodjes, of frisdrank. Op de grote rustpost bij de 100 km en 106 km half weg de wandeltocht te Breskens krijgt u bij het inleveren van een maaltijdbon een warme maaltijd aangeboden. Wilt u bij uw inschrijving vermelden of u van deze warme maaltijd gebruik wenst te maken?
Bij de aanmeldlocatie kunt u een tas meegeven, die naar Breskens wordt vervoerd. Bij terugkomst in Oostburg zorgen we er voor dat uw tas hier is.
Op verschillende verzorgingsposten, maar ook onderweg is EHBO aanwezig.
Op alle verzorgingsposten zijn toiletten, dus we verzoeken u niet onderweg uw behoefte te doen. Op de finishlocatie bestaat de mogelijkheid u op te frissen.

Wandeltocht
De wandeltocht van 100/106 km wordt binnen 24 uur wandelend afgelegd, voor de 50 km krijgt u 12 uur de tijd. Nordic Walking is toegestaan op voorwaarde dat andere wandelaars er geen last van ondervinden. De route is vanwege de vele onverharde paden ongeschikt voor rolstoelgebruikers.

Aansprakelijkheid
Deelname is geheel op eigen risico. Wandelvereniging Voor de Wind kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ziekte, ongevallen, diefstal, verlies en/of andere schade tijdens de wandeltocht.

Herinnering
Elke wandelaar ontvangt na afloop een aandenken. Dit aandenken is bij het inschrijfgeld inbegrepen. De wandelaars die de 106 kilometer hebben afgelegd krijgen een stempel van Long Distance Walker organisatie.